Archivado en Acuerdos, ERE

Finalitza amb acord l´ERO de Konecta BTO


Finalitzat el període de consultes obligatori que es va iniciar després de la comunicació de l'inici d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) en KONECTA BTO. En la Comissió Negociadora, la majoria de la part social ha aconseguit arribar a un acord que minimitza l'impacte d'aquest ERO en el qual, en un inici, l'empresa pretenia acomiadar de manera forçosa 602 persones.


Este artículo se publicó originalmente en PAIS VALENCIANO (Servicios CCOO País Valencià) ,

Finalment, després de debatre intensament cada document i cada argument presentat per l'empresa, s'ha aconseguit l’acord següent:

- Es redueixen de 602 a 75 els acomiadaments forçosos, segons els criteris següents:

  1. Tots són personal d'estructura d'operacions.
  2. Els nivells 9 i 10 que no s'hagen presentat voluntaris a eixir, seran reubicats en altres campanyes.
  3. S'han desafectat persones vulnerables (embarassades, víctimes de violència de gènere o persones amb discapacitat igual o superior al 33 %).
  4. En cas de coincidència en campanya i torn, els acomiadaments forçosos seguiran el criteri d'antiguitat (en aquest cas de menys a més antiguitat).


- S'accepten de moment 160 eixides voluntàries (126 són agents i 28 estructura d'operacions), segons els criteris següents:

  1. Un màxim de 84 persones majors de 50 anys dels nivells 9 i 10 i un màxim de 44 persones majors de 50 anys d'estructura d'operacions.
  2. A igualtat de torn tindrà preferència per a eixir voluntària la persona amb major antiguitat en l'empresa i major antiguitat en la campanya.
  3. Per al col·lectiu de Formació Global dels nivells 9 i 10 que no haja sol·licitat encara la seua voluntarietat, s'obri un nou termini des d'aquest dia fins al 3 d'agost, per a la qual cosa es crearà un nou enllaç. Mentrestant, serà reubicat en altres serveis.

- Tots els acomiadaments, voluntaris o forçosos, s'indemnitzaran amb 30 dies de salari per any treballat, amb un límit de 17 mensualitats.-
Es crea una Comissió de Seguiment i Interpretació de l'acord de l'ERE formada per una representació dels sindicats signants i una representació de l'empresa.
- L'empresa realitzarà una comunicació a cada persona afectada, siga voluntària o no.


Els sindicats signants hem arribat a aquest acord perquè considerem UN BON ACORD ACONSEGUIR MÉS D'UN 80 % de voluntarietat. Davant dels 602 acomiadaments forçosos amb indemnització de 20 dies/any treballat amb límit de 12 mensualitats, NOMÉS 75 acomiadaments seran forçosos I LA INDEMNITZACIÓ S'INCREMENTA FINS A 30 dies/any treballat amb límit de 17 mensualitats.