Si no són eliminats, aquests riscos podrien perjudicar la salut tant de les dones com de les criatures que han de nèixer i les recent nascudes.
Certes condicions de treball, com la fatiga o lestrés, dissortadament molt habituals al nostre banc, poden reduir o fins i tot interrompre la capacitat dalletar per part de les mares. Per altra banda, lexposició de les mares a agents contaminants (tòxics, radiacions, utilització abusiva de la telefonia mòbil, etc.) pot posar en perill la salut dels nadons lactants.
Per això, les lleis estableixen mecanismes per evitar aquests riscos.
Cal, en primer lloc, comunicar a lempresa lestat de gestació o lactància natural de la treballadora, cosa que es pot fer directament a lempresa o a través dels delegats o delegades de prevenció. Animem totes les companyes que es trobin en aquesta situació a comunicar-ho, per tal que es faci lobligatòria avaluació del seu lloc de treball. I a la resta de companys i companyes també us animem a estimular lexercici daquest dret i a donar suport a les mesures que calgui adoptar.
Un cop feta lavaluació, és obligació de lempresa eliminar els riscos que shagin identificat. Per tal de protegir lecosistema que, durant lembaràs i lactància, formen mare i criatura, cal garantir un entorn laboral saludable tant ens els aspectes físics com psicosocials.
No dubteu en posar-vos en contacte amb la nostra Secció Sindical o amb els nostres delegats i delgades per a qualsevol consulta.
Seguim treballant, seguirem informant.
Barcelona, 27 de Juny de 2011