Es reobre el pla de prejubilacions al SCH


14 06 04 Important èxit de les mobilitzacions al SCH (PDF:Cat.)


Es reobre el Pla de Prejubilacions

Important èxit de les mobilitzacions al SCH


El 7 de juny passat es va celebrar la reunió de la Comissió d´Ocupació del SCH integrada pels Sindicats i l´Empresa. Aquesta reunió arriba després d´un important conflicte al banc com a conseqüència de l´enduriment de la política disciplinària, dels reiterats acomiadaments, i de les pressions per obtenir baixes per reduir la plantilla, tal com hem denunciat els sindicats en aquestes ultimes setmanes mitjançant una intensa campanya de mobilitzacions, denunciant davant l´opinió pública i els mitjans informatius la situació creada pels responsables del banc.



Hem reivindicat que els possibles processos de reestructuració de plantilles es facin sense recórrer a mesures traumàtiques, utilitzant principalment la via de les prejubilacions. Tant el Protocol de Garanties signat després de la fusió que va donar origen al SCH, com l´Acord de Prejubilacions signat el passat 2003, tenen aquest objectiu.



A la reunió de la Comissió d´Ocupació, l´empresa ha anunciat que s´obre un nou Pla de Prejubilacions per a aquest any, al qual podran acollir-se, en principi, unes 600 persones, xifra que podria incrementar-se en la mesura que el Banc d´Espanya autoritzi el seu càrrec contra reserves. Evidentment, aquest Pla es durà a terme amb les condicions que van ser pactades pels Sindicats i el Santander Central Hispà en l´Acord de Prejubilacions de 2003.



Després de l´actuació del Banc en els últims mesos considerem que la reobertura d´aquest Pla de Prejubilacions és conseqüència de la pressió que hem desenvolupat els Sindicats al SCH i el suport que els treballadors i treballadores han prestat a les nostres iniciatives, com demostren els milers de delegacions de vot que ens estan arribant des de fa dies per intervenir en la pròxima Junta d´Accionistes.



Tots els sindicats signants d´aquesta circular rebutgem amb fermesa les recents declaracions del Conseller Delegat, Alfred Sáenz, sobre el “desmantellament de l´Estat del Benestar”, que contradiuen la suposada responsabilitat social corporativa d´aquesta empresa.



Valorem positivament l´avanç produït a la Comissió d´Ocupació, encara que continuarem vigilant perquè no es repeteixin les pressions de l´empresa sobre la plantilla. Esperem que el banc i el sector hagin entès el missatge, no estem disposats ni disposades a viure amb l´amenaça permanent dels acomiadaments, els sindicats prendrem totes les iniciatives que estiguin al nostre abast per evitar situacions com les ocorregudes al SCH.


14 de juny de 2004