Del 8 al 16 de juny, setmana de mobilització europea pels drets socials i laborals



MANIFESTACIÓ diumenge 16 de juny a Barcelona:

11.30 h Pl.Catalunya / Pg. de Gràcia 


La Confederació Europea de Sindicats (CES), al voltant de la trobada semestral de caps d’estat europeus del 16 de juny, ha convocat una setmana de mobilització europea pels drets socials i laborals, i per la construcció d’una Europa social.

CCOO, conjuntament amb altres sindicats i diferents plataformes, estem organitzant un conjunt de mobilitzacions i accions a tot el territori català amb l’objectiu de fer visibles les nostres propostes alternatives, així com l’oposició frontal a les polítiques de retallades dels governs de Catalunya, Espanya i les institucions europees, que ens estan portant a una situació dramàtica de pèrdua de drets socials i laborals, i que només están provocant atur i patiment a la ciutadania.

Durant tota la setmana es faran diferents accions i mobilitzacions, que tindran, com a tret de sortida, una assemblea de plataformes que es realitzarà possiblement el 8 de juny, i on es farà visible la unió i la coordinació de la societat civil contra les retallades i les polítiques d’austericidi.

Està prevista la participació de plataformes com Prou Retallades, PDS, el MUCE, així com altres plataformes territorials del Baix Llobregat, el Vallès Occidental, Tarragona, Lleida o Girona, entre d’altres.

Al llarg de tota la setmana hi haurà mobilitzacions diverses, com cadenes humanes, concentracions o accions que s’aniran concretant en els propers dies, i la setmana culminarà amb una gran manifestació a Barcelona el diumenge 16 de juny al matí. En breu es concretarà l’horari i el recorregut, que donarem a conèixer oportunament.

És molt important la teva participació en aquestes mobilitzacions per fer visible la posició contrària de la majoria de la societat catalana a les injustes i inútils polítiques que ens porten a un abisme econòmic i social, difícilment recuperable.

CCOO Catalunya

Nota inicial: 03/06/2013