Archivado en Comunicats, Salari, socio economic

Comunicat 2.- El doble llenguatge

COMFIA-CCOO DENUNCIA REMUNERACIONS CONSELLERS I ALTA DIRECCIÓ DEL SECTOR FINANCER

El discurs de les cúpules del sector financer sobre congelació salarial, que té bloquejats els 3 convenis del sector financer (Banca, Estalvi i Rurals) sembla que no va amb ells: en només 6 anys (2004-2010) les seves remuneracions van créixer prop d'un 50%, gairebé el doble del creixement dels beneficis i les despeses de personal. La doble vara de mesurar.


pdf print pmail

La primera part del dossier de COMFIA-CCOO analitza l'evolució en el període 2004-2010 de les xifres dels 6 grans Bancs i les 9 grans caixes (abans del procés de concentració), la qual cosa ve a suposar un 75% del sector financer espanyol. Les conclusions principals són:

  • La remuneració mitjana de Consellers i Alta Direcció va créixer un 48%, enfront del 26% de la despesa mitjana de personal i el 27% dels beneficis.
  • En les caixes, la remuneració de Consellers va créixer un 80%, mentre el benefici queia un 7%. Als bancs la remuneració total de l'Alta Direcció va créixer un 69%, 40 punts més que les despeses de personal.



  • Les remuneracions de la cúpula es van desviar més de 25 punts per sobre de l'increment de conveni.
  • La quantia total de remuneracions de Consellers i Alta Direcció d'aquestes 15 empreses va créixer de 182 milions euros a 275,5 milions euros.

Estem, per tant, davant un doble llenguatge a càrrec de les cúpules:

D'una banda, el que apliquen a les seves remuneracions, que van créixer “premiant” l’“assoliment” en un període expansiu, però ara no s'ajusten al “fracàs” ni a la crisi. O pitjor encara, s'incrementen notòriament. D'altra banda, el que apliquen a les plantilles del sector en la negociació dels convenis de Banca, Estalvi i Rurals, o en l'àmbit de moltes entitats, amb discursos sobre excedents de plantilla i congelació salarial.

Una doble vara de mesurar que no solament resulta incongruent, falta de proporcionalitat i negativa per a les pròpies entitats, sinó que en algunes entitats resulta socialment repugnant, perquè cal fins i tot preguntar-se si els esforços que les seves cúpules demanen són no tant per la viabilitat de l'empresa sinó per mantenir el seu status quo.

COMFIA-CCOO


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es