Archivado en Documentacio, Salari, socio economic

Comunicats del 1 al 5

Estudi remuneracions consellers i alta direcció del sector financer Les propostes de COMFIA-CCOO

Reiterem la nostra exigència de màxima TRANSPARÈNCIA sobre remuneracions, préstecs i blindatges. Plantegem una LIMITACIÓ i PROPORCIONALITAT de remuneracions de la cúpula. I exigim que la reestructuració del sector es basi en el concepte de SOSTENIBILITAT i en els esforços compartits.


pdf print pmail


Màxima transparència

  • Unificació de la informació a facilitar en l'Informe de Govern Corporatiu i en l'Informe sobre remuneracions de Consellers.
  • Màxim nivell de detall sobre remuneracions a curt termini, en espècie i diferides, préstecs i blindatges.
  • Obligatorietat d'informació individualitzada sobre tots els conceptes i integrants de la cúpula, tant Consellers com a Alta Direcció.

Limitació i proporcionalitat de remuneracions

  • Fixació d'un límit general per a les remuneracions de Consellers i Alta Direcció, sobre la base d'un % màxim dels beneficis.
  • Fixació d'un topall de remuneracions inferior al general per a la cúpula d'entitats perceptores d'ajudes públiques, com es va fer a Alemanya o EUA en la capitalització del sector.
  • Racionalització als Bancs propietat de caixes del cost produït per estructures de govern i direcció multiplicades.

Sostenibilitat

  • Els últims episodis protagonitzats per algunes entitats són paradigma del socialment repugnant enfront del socialment responsable, i soscaven la credibilitat del conjunt del sector.

La reestructuració del sector ha d'assentar-se en la sostenibilitat econòmica, social i laboral, no sobre un doble discurs sobre excedents de plantilla i congelació salarial, en paral·lel a increments no proporcionats de remuneracions de la cúpula.

El moment d'una regulació social

  • És per tant, ara més que mai, el moment d'abordar la “regulació social” de les remuneracions de les cúpules que COMFIA-CCOO ja va plantejar fa gairebé 3 anys en les cartes dirigides a les Patronals del sector, sota els criteris de transparència, proporcionalitat i sostenibilitat econòmica, social i laboral.
  • En aquesta línia han avançat en part amb recents ordres i circulars el Ministeri d'Economia, el Banc d'Espanya i la CNMV.
  • No obstant això, entenem que la situació actual obliga a anar més enllà en transparència -individualització de tota la cúpula directiva-, proporcionalitat -fixant límits sobre la base de paràmetres objectius i a percepció d'ajudes públiques- i criteris de sostenibilitat.

I, evidentment, la situació actual i les dades d'aquest informe haurien d'obligar a les Patronals del sector a abandonar dobles llenguatges i, des del mateix exercici de responsabilitat que ja vénen fent les plantilles, tancar de forma equilibrada els convenis col·lectius de Banca, Estalvi i Rurals, que resulten vitals per delimitar un marc estable en el qual escometre la reestructuració sota el principi d'esforç compartit.

COMFIA-CCOO


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es