Archivado en Comunicats, Dones i Igualtat, socio economic

Fes-te protagonista de les teves reivindicacions

8 de Març - Dia de la dona


pdf print pmail

En l'actual situació de desocupació som les dones les qui majoritàriament suportem la precarietat laboral i desigualtat salarial.

La lluita contra la discriminació salarial és la lluita per una ocupació de qualitat; per la defensa dels serveis públics i contra les retallades econòmiques, socials i de drets que incrementen les desigualtats i la pobresa.

Els efectes de la crisi financera i econòmica estan provocant en les empreses dels nostres sectors continus processos de reducció i reestructuració de plantilles. Hem d'estar alerta i vigilar que s'apliqui la dimensió d'igualtat de gènere a les decisions i mesures adoptades perquè no repercuteixin de forma desigual en homes i dones.

No podem permetre cap debilitament en el compromís per la igualtat. És el moment de participar i reivindicar un nou model que incorpori els avenços necessaris per situar a les dones en el lloc que ens correspon per capacitat i equitat.

Davant el risc de reculada de drets i oportunitats s'ha d'impulsar activament la negociació, desenvolupament i aplicació de plans i mesures d'igualtat, abordant entre altres matèries:

§  Accés a l'ocupació, classificació professional, promoció i formació.

§  Retribucions.

§  Ordenació dels temps de treball per afavorir la corresponsabilitat i la conciliació laboral, personal i familiar.

§  Prevenció de l'assetjament sexual  i  per raó de sexe.

§  Salut Laboral.

§  Comunicació.

La dimensió de la igualtat de gènere ha de ser integrada de forma explícita i global en la gestió diària fins que s'aconsegueixi la igualtat efectiva en tots els àmbits de la vida.

La participació de les dones en la presa de decisions és necessària per aconseguir la igualtat de tracte i oportunitats de dones i homes.

Participa del nostre compromís! La presència de les dones en els àmbits de representació, direcció i responsabilitat és garantia de llibertat, democràcia i talent.

Fes-te protagonista de les teves reivindicacions des de COMFIA-CCOO lluitem perquè s’eliminin les discriminacions

Uneix-te a la nostra lluita

Secretaria de la dona – 8 de Març 2013


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es