Les persones treballadores de CEAR expressen el malestar davant l'estancament de la taula de negociació

Protestes de les persones treballadores de CEAR


Les Representacions Legals de Les Persones Treballadores, organitzades en CCOO (València, Sueca, Màlaga, Madrid, Barcelona i Reus), han transformat el malestar de la plantilla en organització i han impulsat accions sindicals després de fer diverses assemblees amb totes les persones treballadores.


Les persones treballadores de CEAR pertanyent a més 6 delegacions de tota Espanya, aquest 5 de juny expressem el malestar davant l'estancament de la Taula de Negociació oberta per la mediació del SIMA la presentació d'una proposta d'augment salarial insuficient respecte a la bretxa salarial generada.

Així les RLPTs organitzades en CCOO (València, Sueca, Màlaga, Madrid, Barcelona i Reus) han transformat el malestar de la plantilla en organització i han impulsat accions sindicals després de fer diverses assemblees amb les persones treballadores.

A Catalunya s'han sumat treballadors i treballadores de totes les delegacions, dispositius i centres d'acolliment, assistint a una participació històrica en el territori.

Des de la cúpula de CEAR argumenten que hi ha fugida de talent en els càrrecs jeràrquics, i per això han decidit aprovar un augment salarial sense la negociació amb la part social generant una bretxa salarial que arriba fins al 29%. La proposta feta en la taula negociadora per la part social ha establert amb un mínim 6,5% d'augment que es correspon amb el 4% pactat en l'últim AENC més la pèrdua del poder adquisitiu, on els pactes per conveni es va quedar per sota de l'IPC d'aquests anys. Considerem insuficient i inadmissible la proposta de l'entitat a proposar un augment del 3% quan es tracta d'una organització que té per missió lluitar per la justícia social i els drets humans.

Esperem que amb aquestes accions, el Comitè Executiu de CEAR reflexioni i puguem avançar en una proposta encaminada a reduir la bretxa salarial en la Taula de Negociació prevista per al dijous 6 de juny a Madrid.